Veteranen


Als jongere niet meer actief dienende veteranen ervaren wij het “uit de dienst zijn” regelmatig als een gemis. Jaarlijks kijken wij, net als vele veteranen waarschijnlijk, uit naar de veteranendagen. Toch biedt eenmaal per jaar samenkomen ons niet voldoende soelaas. De saamhorigheid, de oefeningen (adrenaline), de fysieke uitdagingen en bovenal de kameraadschap worden veelal gemist. Maar ook het wezenlijke begrip als het gaat om de ervaringen als militair, over de uitzending(en) bijvoorbeeld. Kan je daarvoor terecht bij je directe omgeving? Het antwoord op deze vraag blijkt helaas vaak “nee” te zijn. Je wordt niet echt begrepen, ook al doen je naasten nog zo hun best, of wellicht praat je er zelf liever niet over met derden.

Met Stichting Boots On The Ground willen wij iedere veteraan de mogelijkheid bieden voor even weer in de militaire schoenen te staan. Dit doen wij door dagen te organiseren waarop diverse activiteiten worden aangeboden. Hierbij kan je denken aan kaartleesoefeningen, het bouwen van een reuzekatapult, de stormbaan en demonstraties van de verschillende krijgsmachtonderdelen. Centraal staat het samenbrengen van veteranen, jong en oud, waarbij naast sportieve en fysieke oefeningen, ook gelegenheid is ervaringen, verhalen en bijkomende emoties uit te wisselen. De dagen worden afgesloten met een warme hap en een drankje en desgewenst een overnachting in een boogtent.


Omdat wij momenteel nog bezig zijn met de ontwikkeling van bovengenoemde dagen, kunnen wij hiervoor nog geen data plannen. Meer informatie op deze website volgt nog. Mocht je toch al vragen hebben of misschien suggesties, wij horen het graag. Je kunt een e-mail sturen naar info@bootsontheground.nl of bellen naar 06 – 41 96 37 65 of 06 – 48 27 72 85.

facebooktwitterlinkedinby feather